Töltés...

Új jelenségek az ingatlanpiacon

A BitPay a világ egyik nagy bitcoin forgalmazója, körülbelül éves egymilliárd dollárnyi volumennel. Elsősorban az otthon vásárlók fizetési kapujává vált. Amerikai dollárra váltja a bitcoint, majd a pénzt ingatlanletétbe utalja a vásárló nevében.
Egy orlandói luxustársasház-komplexum a Grove Resort csatlakozott a BitPay partnereihez, hogy bitcoin fizetések feldolgozását kínálják az ingatlan kereskedelem számára.
A BitPay kereskedelmi vezetője Sonny Singh szerint  a cég 2019 első félévében több mint ötmillió ingatlan tranzakciót dolgozott fel. A vásárolt otthonok átlagos ára egymillió dollár körül mozog.
A vállalat jó kapcsolatokat ápol számos ingatan ügynökkel, köztük a Magnum Real Estate-el, a JetRe-vel, amely elsősorban Manhattanben tevékenykedik. De ott vannak a világ legdrágább piacain is, többek közt Dubajban.
A legnagyobb érdeklődés a kriptopénzes tranzakciók iránt Kína, Törökország, Brazília részéről jelentkezik, mert ezekben az országokban a legtöbb a „bitcoin holderek” száma, akik keresik portfóliójuk diverzifikálásának lehetőségeit.
A BitPay ügyletek azért is számíthatnak népszerűségre, mert szemben a bankok által átlagosan felszámolt 5 %-os díjjal és több napos átfutással, a BitPay 1 %-os  díjat számol fel, az ügyletet pedig másodpercek alatt végrehajtja.

A kriptovaluták megjelenése az ingatlan piacon, valószínű ezen a területen is jelentős változásokat fog előidézni.

Forrás:kriptoworld.hu

Messenger