Töltés...

Az ingatlanközvetítés jövője

A nagy ingatlanközvetítő cégek részére az élénkülő ingatlanpiac rekord bevételeket hozott. De felmerül a kérdés: az internet és az online marketing világában a jövőben szükség lesz-e nagy ingatlanközvetítő cégekre?

Erre nincs egyértelmű válasz. Az szinte biztos, hogy változniuk kell. Az Uber mintájára működő modell ezen a területen is meghonosodhat. Külföldi példák már most is vannak.

Ingatlanközvetítőkre azonban mindig szükség lesz. Vannak ugyanis szakértelmet igénylő, bonyolult ügyek, egyedi esetek, vagy kényelmi szempontok. Sok esetben az idő faktor, egy-egy ügylet gyors realizálásának a kényszerítő ereje teszi nélkülözhetetlenné igénybe vételüket.

A pénzügyi szektorban jelentkező „működési hibák” miatt a közelmúltban egyre több ember fordult az ingatlan befektetések felé. Ők azonban önállóan kívánták intézni ügyeiket. Az eladók helyzete is könnyebb lett, mert a hirdetéseikre pár nap múlva már kopogtatott a vevő. Ezek a történések ügyfeleket vontak el az ingatlanközvetítőktől. Erre a közvetítők válasza az volt, hogy kéretlenül, sőt a hirdetők határozott kérése ellenére is felkeresték őket, ami nem növelte népszerűségüket.

Jelenleg a közvetítéssel értékesített ingatlanok részaránya Magyarországon az európai átlaghoz képest elmarad. A skandináv államokban és Angliában a közvetítők segítségével bonyolított tranzakciók aránya meghaladja 90 százalékot. Nagyon ritka a magánszemélyek közötti közvetlen adás-vétel. A társadalom mobilitás igénye, illetve a lakás bázis hazaitól teljesen eltérő struktúrája hozta létre történelmileg a közvetítő szakma túlsúlyát. Míg nálunk az első lakáshoz jutást követően egy emberöltő alatt 2-3 alkalommal költözünk, Nyugat Európában 6-8 évenként. Itthon a röghöz kötöttség, a saját házam – saját váram modell az uralkodó, Európa fejlettebb részein az élethelyzetekhez igazodva változtatják lakóhelyüket az emberek, és főleg bérlakásokban laknak. Európai Uniós jelenlétünk, illetve külföldiek megjelenése a Magyarországon valószínű az európai átlag felé fogja elmozdítani a hazai piaci résztvevők arányát.

Az ingatlanpiacon járatlan szereplő az ingatlanközvetítőtől remélheti azt, hogy mindkét fél számára előnyös üzlet jöjjön létre: az eladó reális áron adjon el a piaci viszonyokat ismerő szakember igénybevételével, a vevő a számára legmegfelelőbb lakást találja meg a piaci kínálat nagy szeletét átfogó közvetítői adatbázis használatának köszönhetően. Tőle várhat védelmet a jogi útvesztőkben is.

Meggyőződésem, hogy egy profi szakember sok gondtól szabadíthat meg minden ingatlanpiaci résztvevőt. Ezen fáradozom én is. Munka végzés közben a legfontosabb szempontnak ügyfeleim érdekét tartom.

Ha segítségre van szüksége forduljon hozzám bizalommal!

iknemeth@gmail.com +36202987391

 

One thought on “Az ingatlanközvetítés jövője

Vélemény, hozzászólás?

Messenger